Nieuwsflits

Spaar- en TL-lampen produceren ongezonde laag frequente elektromagnetische straling!
 

Poll

Ik ben tevreden over de balansventilatie in mijn woning!
 

Advies en metingen voor:

  • Bedrijven en overheidsinstellingen
  • Onderwijsinstellingen
  • Kinderdagverblijven
  • Ziekenhuizen
  • Particulieren

Metingen en onderzoek naar:

  • Microbiologisch luchtonderzoek (Bacterien, schimmels)
  • Fysisch luchtonderzoek (CO2, fijnstof, temperatuur, RV)
  • Giftig vluchtige stoffen onderzoek
  • Electrosmog metingen
  • Formaldehyde metingen

Welkom bij VitaScan - Dé binnenklimaatspecialist! Afdrukken E-mail

VitaScan helpt u uw bedrijf of woning gezond te maken door het (arbeids-)binnenklimaat te meten en te verbeteren. Een gezond binnenklimaat vergroot de arbeidsproductiviteit en verkleint de kans op gezondheidsklachten en ziekteverzuim, blijkt uit studies o.a. van het RIVM. VitaScan meet, analyseert en adviseert.

ImageImageOp de foto's een illustratie hoe het met het (arbeids-)binnenklimaat mis kan gaan! U ziet twee luchtaanvoerkanalen, één voor en één na een jaar gebruik. Luchttoevoer uit een dergelijk kanaal is ongezond, geeft Sick Building Syndrome en moet beslist schoongemaakt worden! Er zitten schimmels, bacteriën en zelfs virussen in de smurrie, deze raken airborne en zodoende ademt u ze in! Het hier geschetste voorbeeld is slechts illustratief, maar er zijn vanzelfsprekend vele manieren waarop het met het binnenklimaat fout kan gaan. Het beoordelen van een binnenklimaat is daarom geen eenvoudige zaak!

VitaScan Dé binnenklimaatspecialist komt vrijblijvend bij u langs om u verder te informeren en een eerste indruk te krijgen van uw binnenklimaatproblematiek. Bekijk onze site eens verder, links en rechts ziet u per doelgroep de links ingedeeld!

 

Sick Building Syndrome (SBS)

ImageVeel bedrijfspanden, woningen, scholen en kinderdagverblijven hebben een slecht of wel ongezond binnenklimaat. Een slecht binnenklimaat wordt ook wel Sick Building Syndrome (SBS) genoemd. Vaak wordt er geen relatie gelegd tussen ziek zijn en een verpest binnenklimaat. Maar het is echt zo dat een binnenklimaat ons ziek of vatbaarder voor ziekten kan maken. Daardoor ontstaat ziekteverzuim en daalt de arbeidsproductiviteit.

VitaScan bestrijdt SBS door alle veroorzakers van het Syndrome te meten met gespecialiseerde en geijkte apparatuur. Dat geeft meteen uitsluitsel hoe de zaken ervoor staan. VitaScan adviseert vervolgens hoe men via aanpassingen het pand saneert. Indien gewenst kan VitaScan die aanpassingen ook voor u uitvoeren. Daarna laten wij u niet aan uw lot over, service en kostenloze nazorg staan bij ons hoog in het vaandel.

SBS ofwel een slecht binnenklimaat wordt door twee factoren bepaald. Luchtkwaliteit en electrosmogkwaliteit. De luchtkwaliteit wordt onder andere bepaald door de gehaltes van CO2, fijnstof, radongas, ventilatie, luchtvochtigheid, oplosmiddelen, schimmels en bacteriën zoals legionella. De electrosmogkwaliteit wordt bepaald door de gehaltes van hoge frequente straling en door lage frequente straling veroorzaakt door apparatuur, verlichting, dect, wifi etc.

Vooral op dit gebied van electrosmog schieten veel arbodiensten en adviesbureaus te kort. Ze hebben gewoon weg de kennis niet in huis! Het meten, inschatten en oplossen van electrosmog is een zeker specialisme en er is ervaring en fingerspitzengefühl voor nodig. Daarin onderscheid VitaScan zich van andere arbodiensten en adviesbureaus. VitaScan volgt voortdurend de laatste wetenschappelijke publicaties en technieken. Bij SBS en andere binnenklimaatkwesties zijn electrosmog en luchtkwaliteit in elkaar verweven veroorzakers. Kennis van beide kennisgebieden zijn daarmee voor gedegen advies van 'vitaal' belang. VitaScan maakt uw bedrijf, woning, school of kinderdagverblijf echt gezond, No Nonsens en verantwoord advies!

 
© 2024 VitaScan - Dé binnenklimaatspecialist